Почти 16 000 са поискали помощи за отопление във Враца

https://crimesbg.com/regionalni/pochti-16-000-sa-poiskali-pomoshti-za-otoplenie-vav-vraca/46471 Crimesbg.com
Почти 16 000 са поискали помощи за отопление във Враца
 

 


 

Подадените заявления за отпускане на целева помощ за отопление през зимата досега са общо 15 725 за област Враца, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ /РДСП/.

Одобрени са повече от 11 хиляди, а по 3360 заявления е направен отказ. Останалите заявления се обработват от социалните работници, уточняват от РДСП. Близо половината от всички направени откази – 1122, са от дирекцията „Социално подпомагане“ в Бяла Слатина. В тази дирекция, която обхваща общините Бяла Слатина и Борован, са подадени и най-голям брой заявления за отпускане на целеви помощи – 4767. Това е с почти сто заявления повече от подадените в най-голямата по територия и население дирекция във Враца, която обхваща и община Криводол /общо 4681 заявления/. Най-малко са поискали топлинни помощи в общините Козлодуй и Хайредин – общо 1830 заявления са подадени от двете общини в дирекцията „Социално подпомагане“ в Козлодуй.

 

 

 

Повечето от заявените помощи в областта са за отопление на дърва и въглища, значително по-малко – за отопление на електричество, газ или централно парно отопление.

 /* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.