Президентът: Кърджали съчетава красотата на Родопите с хилядолетна история

https://crimesbg.com/regionalni/prezidentat-kardzhali-sachetava-krasotata-na-rodopite-s-hilyadoletna-istoriya/46282 Crimesbg.com
Президентът: Кърджали съчетава красотата на Родопите с хилядолетна историяКърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата на Родопите и Арда с хилядолетната си история, богатите традиции и култура, модерен облик и водещи индустрии. Благодарен съм за всичко, което отдадено правите за това прекрасно кътче на България. С тези думи държавният глава Румен Радев, цитиран от пресцентъра на президентството, се обърна към граждани на Кърджали в Регионалния исторически музей в града. Президентът е на посещение в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев.Президентът открои общите цели за развитие на региона и страната – България да бъде модерна европейска просперираща държава с достойни заплати, модерно здравеопазване и конкурентно образование, инвестиции, модерни производства и развито селско стопанство.

По думите на президента, укрепването на държавността е първостепенна цел и чрез постигането ѝ ще се пресекат кражбите и злоупотребата с власт. „Ако не укрепим държавността, всичките ни усилия ще пропадат отново в плен на олигархията и ще бъдем отново на последните места в европейските класации по доходи и стандарт на живот“, подчерта Румен Радев. 

Държавният глава удостои с грамоти младежи от СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали, които станаха световни шампиони по волейбол на Световните ученически спортни игри. Президентът приветства младите спортисти, учителите и треньорите им за примера, който дават. „Трябва да създадем условия, така че нашите деца да спортуват масово, защото спортът развива не само физически качества, а калява волята, развива характер и възпитава в екипен дух. Това ни трябва, за да бъдем успешни като нация“, подчерта Румен Радев. 

По време на посещението си в Кърджали държавният глава посети Регионалния исторически музей в сряда вечерта и приветства усилията на екипа му за съхранената многовековна българска история, култура и традиции.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.