Проф. Мутафчийски първи у нас си постави трета доза ваксина, последваха го 11 медици от ВМА

https://crimesbg.com/regionalni/prof-mutafchiyski-parvi-u-nas-si-postavi-treta-doza-vaksina-posledvaha-go-11-medici-ot-vma/45052 Crimesbg.com
Проф. Мутафчийски първи у нас си постави трета доза ваксина, последваха го 11 медици от ВМА
 

 


 

„С този вирус трябва да се води решителна борба“. Това се казва в съобщение на ВМА от което става ясно, че директорът на болницата проф. Венцислав Мутафчийски си е поставил трета бустерна доза срещу COVID-19.

Бившият шеф на закрития Национален оперативен щаб допълва:

 

 

 

„В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани.

Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване.

Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”.

Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се справим с тази война!

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от негови колеги, общо 11 медици, които си поставиха допълнителна защита срещу COVID-19.“

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.