Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

https://crimesbg.com/regionalni/prokuraturata-zapochna-razsledvane-na-pozhara-v-medicinskiya-universitet-v-pleven/46128 Crimesbg.com
Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен
 

 


 

Районна прокуратура е започнала разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен.

За това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

 

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието. Причината за възникването на пожара не е установена, се посочва още в прессъобщението. Засегнати са около 1000 кв. метра покривна конструкция, която се намира над лабораторни помещения. При пожара няма пострадали.

В хода на разследването предстоят paзпити на свидетели, назначаване на eкcпepтизи, както и други необходими действия зa ycтaнoвявaнe нa пpичинитe зa пoжapa и eвeнтyaлнo нa нeгoвия извъpшитeл, добавиха от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

Мястото на инцидента днес е било посетено от окръжния прокурор Владимир Николов и от районния прокурор Пламен Петков.

Сигнал за пожара в Медицинския университет в Плевен е подаден днес в 12.45 часа. На място са изпратени пет противопожарни автомобила с двадесет огнеборци. Потушаването на пламъците продължи малко повече от час

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.