Радев: Най-важни за развитието на регионите са инвестициите в хората

https://crimesbg.com/regionalni/radev-nay-vazhni-za-razvitieto-na-regionite-sa-investiciite-v-horata/46358 Crimesbg.com
Радев: Най-важни за развитието на регионите са инвестициите в хората
 

 


 

От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в хората, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост. Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от БТА. Днес в Кърджали разговаря с общественици, творци и представители на науката от града, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата са били обсъдени въпроси, свързани с насърчаването на икономическата дейност в региона и осигуряването на по-благоприятни условия за разкриването на работни места. Президентът е запознал участниците с мерките в енергетиката и икономиката, които служебното правителство предприема за облекчаване на бизнеса на фона на растящите цени в производството.

 

 

 

Поставена е била темата и за забавянето на изпълнението на ключови проекти за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Пред държавния глава е бил повдигнат въпросът за увеличаване на финансирането за културата през държавния бюджет с оглед на подобряването на условията за работа на местните театри, опери, поддръжката на музеите и привличането на млади хора.

Президентът е откроил значението на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България с огромен потенциал да привличат сериозен туристически интерес. Обсъдена е и необходимостта от разпределение на отговорността по стопанисването на стратегически за българския туризъм обекти, като например Перперикон.

По-късно през деня Румен Радев е посетил местни предприятия с висок принос за развитието на икономиката в региона.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.