Сергей Цветарски: Почти 2 милиона души са се преброили електронно

https://crimesbg.com/regionalni/sergey-cvetarski-pochti-2-miliona-dushi-sa-se-prebroili-elektronno/44999 Crimesbg.com
Сергей Цветарски: Почти 2 милиона души са се преброили електронно
 

 


 

Към 6 часа тази сутрин са се преброили  електронно1 930 000 души, до края на деня ще минал 2 милиона, каза пред БиТиВи Сергей Цветарски, председател на НСИ. Най-много – 50 насто, са от София, на второ място е Варна и изненадващо следва Габрово. На опашката с по 10 процента са Кърджали и Смолян.

Хората, които оставят бележки по вратите на апартаментите, вършат добра работа и е желателно да се свържете с тях, ако не сте си били вкъщи, смята той. Цветарски уточни, че това са служители на общинските преброителни комисии. Около 20 минути на човек отнемало преброяването.

 

 

 

Според Цветарски няма въпроси, които да затруднят хората. Най-много трудности имало при описване на местоработата. 

Заради уникалния код не може да се мине без физически контакт, каза той. На място се допълва информацията, която няма как да бъде събрана по електронен път, например за сградите.

Всеки от преброителите носи бадж, за да го разпознават. Има и телефони, на които човек може да се обади, ако  прояви съмнение.

Не е изключено да се удължи срокът на електронното преброяване, но това създава проблеми за физическото преброяване, каза Цветарски.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.