Силен вятър спря акцията за освобождаването на заседналия край Яйлата кораб

https://crimesbg.com/regionalni/silen-vyatar-sprya-akciyata-za-osvobozhdavaneto-na-zasednaliya-kray-yaylata-korab/46247 Crimesbg.com
Силен вятър спря акцията за освобождаването на заседналия край Яйлата кораб
 

 


 

Силен вятър възпрепятства изтеглянето на заседналия край Яйлата кораб. Няма яснота кога то ще може да бъде възобновено. За да се подновят спасителните действия е необходимо по-благоприятно време.

Няма фиксирани срокове за изтеглянето, въпрос на оценка на риска е, тъй като законите предвиждат държавата да се намеси, ако има опасност за населението. Първо се следи за човешкия живот, на околната среда и кораба, коментира за БНТ капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани.

 

 

 

Генерален план за аварийни действия има, нужно е той да се актуализира, коментира още капитан Димитров. Според него трябва да се предвидят и средства за изпълнението на такъв авариен план.

По преценка на капитан Димитров ще трябва да бъдат разтоварени 300-400 тона от товара на кораба в предната му част, за да може да бъде изтеглен с влекачи.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.