ТЕСТ: Успявате ли да очаровате околните само с характера си?

https://crimesbg.com/regionalni/test-uspyavate-li-da-ocharovate-okolnite-samo-s-haraktera-si/44723 Crimesbg.com
ТЕСТ: Успявате ли да очаровате околните само с характера си?
 

 


 

1. Предпочитате ли да се обличате в неутрални цветове и дрехи, които не привличат вниманието, но в които се чувствате комфортно?

а) Да, предпочитам да не събирам погледите на колегите или приятелите си, най-важното е да се чувствам удобно в дрехите си.

 

 

 

б) Зависи от това къде отивам. На някои събития предпочитам да събирам погледите, а на други да се сливам с тълпата.

в) Не искам да звуча повърхностно, но смятам, че дрехите отразяват личността на човека. Затова обичам различните цветове и нестандартните дизайни, макар и понякога да изглеждам смешен/а в очите на околните.

2. Имате ли хоби, което ви позволява да изразите емоциите си по някакъв начин?

а) Не бих казал/а. В свободното си време предпочитам да си почивам, като гледам филм или чета книга. Това ме успокоява или ме разсейва от проблемите ми.

б) Понякога се захващам да рисувам или да пиша, но това са редки моменти. В повечето случаи предпочитам да си отпочивам, като не полагам толкова усилия.

в) Да, в свободното си време предпочитам да обръщам внимание на артистичната си страна. Понякога рисувам, а друг път ходя на караоке. Макар и да не смятам, че имам голям талант, поне развивам уменията си.

3. Трябва да направите проект заедно с няколко от колегите си. Докато го обсъждате, ще се притесните ли да изказвате на глас идеите си?

а) Да, понякога съм прекалено срамежлив/а и се чувствам некомфортно, ако трябва да съм в центъра на вниманието. Чувствам страх, че може да ми се подиграят за тях.

б) Зависи, ако искам да изпъкна с идеите си, няма да се притеснявам, но ако не се стремя към това, по-скоро няма да се набивам на очи.

в) Не, ще давам идеи, защото искам да помогна на колегите си. Вероятно някои от тях ще са добри, а други – не.

4. Когато се запознавате с някого, имате ли навика да го питате всякакви и различни въпроси?

а) Не, в повечето случаи мисля, че звуча прекалено любопитен/а. Смятам, че това би отблъснало човек, който все още не познавам добре.

б) Понякога задавам много въпроси, но само ако човекът ми се струва интересен и искам да измъкна някаква информация от него.

в) Винаги задавам много въпроси, защото това е единственият начин да опознаеш някого и да прецениш дали с него имате общи интереси.

5. Умеете ли да водите с някого задълбочени разговори, или предпочитате тези, които засягат обикновени и по-скоро повърхностни теми?

а) Умея да водя задълбочени разговори, но ги избягвам, защото понякога засягат лична тема, а не искам събеседникът ми да се чувства некомфортно.

б) Понякога нарочно инициирам задълбочени разговори, за да покажа колко знания имам.

в) Умея да водя задълбочени разговори и те ми харесват, защото мога да науча много от събеседника си и същевременно да изразя мислите си.

6. Канени сте на рожден ден на свой приятел. Как ще изберете какъв подарък да му вземете?

а) Ще взема нещо, което ще му послужи практично във всекидневието, като по-скоро ще избегна да има прекалено лично значение.

б) Ще избера нещо, което истински ще впечатли приятеля ми, както и останалите му гости.

в) Ще взема подарък спрямо разговорите, които сме водили. Умея да запомням детайлите в тях, така че ще избера нещо със символично значение.

7. Умеете ли да казвате “не” на неприятни за вас предложения, дори да са от вашите приятели?

а) Не, имам чувството, че трябва да угодя на всеки, за да продължи да ми бъде приятел.

б) Понякога казвам повече, отколкото трябва, но приятелите ми трябва да се научат, че времето ми е ценно.

в) Умея да поставям здравословни граници в едно приятелство. Ако нещо наистина ми е неприятно, отказвам да го направя.

8. Склонни ли сте да изслушвате чуждо мнение, което никак не съвпада с вашето?

а) Да, мнението може лесно да се промени, ако от другата страна има адекватни аргументи.

б) Не, убеден/а съм в своята правота, каквото и да ми казва събеседникът.

в) Мнението ми може и да не се промени, но умея да изслушвам и разбирам чуждите аргументи.

РЕЗУЛТАТИ

 

Най-много отговори “а”

Вие притежавате чар, но имате прекалено много притеснения да го покажете. Вероятно нямате високо самочувствие за себе си и това ви кара да се страхувате да не би да се изложите пред околните, да не нараните чувствата им или да не им угодите достатъчно. Трябва да престанете да се подценявате. Опитайте се да не обръщате толкова много внимание на другите. Важно е да се чувствате добре, а това няма как да стане, ако толкова отчаяно се опитвате да се впишете, че загърбвате собствената си индивидуалност. Проявите ли малко повече смелост, останалите ще го забележат и ще станете малко по-очарователни за тях.

Най-много отговори “б”

Вие се смятате за много очарователна личност, но дали наистина е така? Без проблем заставате в светлините на прожекторите и може да говорите дълго време за някоя засукана тема или да водите задълбочен разговор. Проблемът е в мотивите ви. Целта ви е да изтъкнете себе си, да покажете колко много можете и знаете, но не осъзнавате, че това невинаги привлича. В някои моменти отблъсква околните, които се изморяват да слушат постоянно гласа ви. Трябва да се научите да цените чуждото мнение.

Най-много отговори “в”

Вие сте наистина магнетична личност, която умее да очарова почти всекиго.

Тайната се крие в това, че сте широко скроени към света. Приемате всяка гледна точка, като това не ви пречи да изказвате свободно мнението си, без да се притеснявате, че някой може да ви се присмее. Живеете жива за себе си и се водите от собствения си морален компас. Околните усещат вашата непринуденост и благодарение на нея ви харесват още повече.

Навиците, които привличат останалите хора

Има навици, които човек развива несъзнателно и с които привлича околните, без да се стреми към това. Ето някои от тях.

1. Усмихва се

Усмивката е заразна. Затова и хората са склонни да се чувстват по-добре до тези, които са усмихнати. Несъзнателно така и тяхното настроение се подобрява.

2. Преследва хобита, които му носят удоволствие

Чаровните хора търсят хобита, които ги удовлетворяват. Те не вършат нещо просто защото така трябва. По този начин не нарушават вътрешния си мир.

3. Жестикулира

Хората, които жестикулират, са по-добре приемани от околните, защото в техните очи са по-приятелски настроени, енергични и склонни към компромиси.

4. Гледа събеседника в очите

Никак не е приятно да водите разговор с някого, който постоянно гледа ту в тавана, ту в пода. Ако погледът му е насочен към лицето и очите, ще имате ясното усещане, че той се интересува от разговора и ви намира за интересен събеседник.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.