Тома Биков: Ако Радев спечели втори мандат, БСП ще се разцепи

https://crimesbg.com/regionalni/toma-bikov-ako-radev-specheli-vtori-mandat-bsp-shte-se-razcepi/45512 Crimesbg.com
Тома Биков: Ако Радев спечели втори мандат, БСП ще се разцепи
 

 


 

Ако Румен Радев спечели втори президентски мандат, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. В момента той разцепва партиите на протеста с новата партия на Кирил Петков и Асен Василев. Колкото по-фрагментиран е политическият живот, толкова по-силен става президента. Всяка една от тези малки партии ще ходи да му козирува. Това иска Радев. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред БНТ.

„Демократична България“ не могат още да разберат, че ги пържат, добави Биков. На въпрос „кой“, той отговори: „Румен Радев с новия проект на Кирил Петков. Ако го нямаше този проект ДБ сега щяха да се борят за второто място“.

 

 

 

„След изборите може да се окаже, че 15-20 депутати на БСП, са почтени и ще минат към мнозинството на почтените“, обясни Биков.

Според него Радев нямало да бъде избран още на първи тур.

Относно кандидатът на ГЕРБ за президент той уточни, че „съвсем скоро ще кажем и конкретното име“. Кандидатът трябвало да е диалогичен човек, който да обединява политическата система, а не да я разпада. Не било задължително условие да е член на ГЕРБ. Най-важната му задача била да консолидира и да е медиатор на политическия процес. 

„Не се готвим да купуваме изборите. Нашите хора вече са имунизирани срещу Бойко Рашков и ще излязат да гласуват“, посочи Биков.

50% – толкова според него е шансът за нови предсрочни избори, които ще са четвърти, ако Радев бъде избран за втори мандат.

Биков бе категоричен, че ГЕРБ си плаща редовно наема за помещенията, които заема в НДК, но не на Министерството на културата, а на областната управа – какъвто бил редът.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.