Туристическия бранш настоява с тестове за COVID-19 да се влиза и в молове и банки (Обновена)

https://crimesbg.com/regionalni/turisticheskiya-bransh-nastoyava-s-testove-za-covid-19-da-se-vliza-i-v-molove-i-banki-obnovena/44766 Crimesbg.com
Туристическия бранш настоява с тестове за COVID-19 да се влиза и в молове и банки (Обновена)
 

 


 

Настояваме с различни тестове за здравния статус на хората да се влиза не само в заведения и туристически обекти, но и да се изискват за други сектори като телекоми, банки, търговски обекти, които не са по-малко рискови.

Това заяви председателят на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова след среща с министъра на туризма Стела Балтова.

До 10 дни ще се реши какъв да е точно пакетът от документи за сертификати и ваксини, които ще се признават. Това ще се обсъди със здравните власти. 

 

 

 

В този срок трябва да се намери и решение как отпуснатите средства за туризма, отпуснати от актуализацията на бюджета, да бъдат използвани за стимули за ваксинация на населението, за да може туристическия бранш да работи. Според бранша, ако те се разпределят сред него, това няма да е ефективно, защото няма да са достатъчни. Разговори с това ще се водят с финансовия министър. Браншът настоява обаче да се увеличи бюджетът за национален маркетинг и реклама.

Третата точка, за която се настоява, е отсега да се вземат мерки за гарантиране на устойчивостта на туризма през следващата година.

Министър Балтова подчерта, че всички са обединени около тези точки и разговорът е бил изключетелно диалогичен. 

„Имаме нов министър на икономиката и на финансите, трябва да се срещнем и с тях, за да си кажем предложенията за мярката 60/40 и за това как да работим на база европейските практики“, уточни и Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.