Управителят на „Сиела Норма“ предупреди за капан пред хората на изборите 2 в 1

https://crimesbg.com/regionalni/upravitelyat-na-siela-norma-predupredi-za-kapan-pred-horata-na-izborite-2-v-1/44581 Crimesbg.com
Управителят на „Сиела Норма“ предупреди за капан пред хората на изборите 2 в 1
 

 


 

„Има устна уговорка на изборите 2 в 1 хората да гласуват с една карта. Предвидено е на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва. Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си“, каза управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров в сутрешния блок на БТВ. Той апелира да бъде направена добра разяснителна кампания. Тодоров коментира и договорът с ЦИК за машините. От комисията още не са платили, а собствеността на устройствата се прехвърля с плащането. „Надяваме се този спор да не се решава в съда. Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме, обясни той.“, каза Тодоров. Той уточни, че именно затова от фирмата искат наем за устройствата.

Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и „Сиела Норма“ има протоколи за това. Той подозира, че причината Избирателната комисия да не приема официално машините е, че Избирателната комисия не си плаща наема за склада. От ЦИК продължават да дължат на „Сиела норма“ 4,5 млн. лева.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.