Йордан Цонев: „Продължаваме промяната“ е на същото задкулисие, наложило ГЕРБ през 2009 г.

https://crimesbg.com/regionalni/yordan-conev-prodalzhavame-promyanata-e-na-sashtoto-zadkulisie-nalozhilo-gerb-prez-2009-g/45481 Crimesbg.com
Йордан Цонев: „Продължаваме промяната“ е на същото задкулисие, наложило ГЕРБ през 2009 г.
 

 


 

С нашите кандидати искаме да покажем нашата визия за президентската институция. Искаме и да покажем на обществото, че ДПС също има програма с общоевропейски акценти. Нито едно име още не сме завъртели. За нас Румен Радев не е удачната кандидатура за решаване на кризите, той не стои в конституционната рамка.

Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред БНР.

Според него „Продължаваме промяната“ (ПП) е президентска партия и се промотира с агресивна медийна кампания:

 

 

 

„През 2009 година със същата агресия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам признание от самия кръг. Кръгът „Капитал“, идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница… Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг.“

Хората не ни пращат предварително в парламента, за да има разделителни линии. Може да има по програма, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да участват в следващия парламент в съставянето на правителство, това означава, че казваш на 1,5 млн. избиратели – пуснете гласа си, но ще гледате мача отблизо. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разделителни линии. Която партия спечели изборите, да представи програма, платформа за реформи, ако намери общ език с други партии, независимо кои са те, да правят кабинет, заяви Цонев.

В което и управление да участват ДПС ще искат да бъде разграден авторитарният модел.

„Авторитарният модел на Борисов беше заменен от авторитарния модел на Радев. Реваншизмът не е отговор на авторитаризма. Отговор на авторитаризма е възстановяване на ролята на отделните власти, отделните институции. Искаме изпълнителната власт и държавните органи да не бъдат използвани като бухалка срещу бизнеса и хората. Трябва да има програма за ускорено икономическо развитие“.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.