Зам.-министърът на здравеопазването: След всякакви ваксини може да се слага трета доза „Пфайзер“

https://crimesbg.com/regionalni/zam-ministarat-na-zdraveopazvaneto-sled-vsyakakvi-vaksini-mozhe-da-se-slaga-treta-doza-pfayzer/45169 Crimesbg.com
Зам.-министърът на здравеопазването: След всякакви ваксини може да се слага трета доза „Пфайзер“След всякакви COVID ваксини може да се поставя трета доза от „Пфайзер“. Това заяви пред bTV зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

Той обясни, че тече процедура в ЕМА и има препоръка националните правителства да поставят именно нея.„Ваксината на „Пфайзер“ може да се използва за трета доза, бустерна доза или реимунизация, дори преди това да сме си поставили други видове ваксина“, добави той и каза, че вероятно всички производители на COVID ваксини ще поискат и за тях да важи това.

Най-рано един месец след втората доза се поставя трета при хора, които нямат изграден имунитет, обясни още Петров. ТТой обясни и че ако до следващата година сме със същото ваксинационно покритие, може да сме страна, поставена в червена зона и да пострада икономиката, която е

свързана с туризма.

Относно липсата на места на COVID центрове Петров обясни, че ще ги има навсякъде у нас. „Има уверения, че другата седмица ще се регистрират COVID центрове навсякъде. Те няма претенция да покрият навсякъде болните и по отношение на тези, които прекарват заболяването леко. А са предназначени да се прегледат от специалист, да му се назначи тест, изследвания и да му се изпишат лекарства, предназначени за средно тежки форми“, каза още д-р Петров.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.