Заседналият край Яйлата кораб стана туристическа атракция

https://crimesbg.com/regionalni/zasednaliyat-kray-yaylata-korab-stana-turisticheska-atrakciya/44639 Crimesbg.com
Заседналият край Яйлата кораб стана туристическа атракция
 

 


 

VERA SU, корабът, който заседна преди дни в скалите край защитена местност Яйлата, се превърна в туристическа атракция, разказаха читатели на “24 часа”.

Мнозина използваха почивния ден, за да видят с очите си 86-метровия кораб, който заседна в скалите край брега, след като в продължение на два часа не беше променял курса си.

 

 

 

Очевидци разказват, че тълпи от хора, пръснати по пътеките на резервата са дошли специално да присъстват на гледката.

 
Заседналият край Яйлата кораб стана туристическа атракция

Дали европейските средства дадени за развитието на туризма в археологическия резерват „Яйлата“ са довели до това не знам, но в днешния ден много хора са тук за да видят заседналия кораб – това чудо на корабоводенето, шегуват се в социалните мрежи.

 

Турският кораб, построен през 1989 г. е тръгнал от Украйна, натоварен с 20 тона тор на гранули към варненското пристанище, на борда има и 20 тона гориво.

 

В 4.15 ч. сутринта на 20 септември е получен сигнал, при проверката се установява, че корабът не е променял курса си в продължение на цели два часа. Това значи, че е оставен на автопилот и екипажът не го е контролирал. По думите на Румен Николов от “Аварийна спасителна дейност” към ИА “Морска администрация”, моряците са действали неадекватно, като не уточни дали са били под въздействието на алкохол или просто са заспали.

 

Очаква се водолази да установят състоянието на корпуса преди да може той да бъде изтеглен от камъните, където е подпрял с носовата си част, разлив на гориво няма.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.