„Зелен“ уикенд край Бургаските езера – срещи с розово фламинго, eко беседи и игри

https://crimesbg.com/regionalni/zelen-uikend-kray-burgaskite-ezera-sreshti-s-rozovo-flamingo-eko-besedi-i-igri/45892 Crimesbg.com
„Зелен“ уикенд край Бургаските езера – срещи с розово фламинго, eко беседи и игри
 

 


 

В последния за този сезон тематичен уикенд Бургас предлага разнообразни събития, обединени около идеята за зелен град. Дестинациите не са ситуирани само около морето, а акцентът в програмата са трите бургаски езера и техните уникални обитатели.

Еко зоните около Бургас предлагат много възможности за наблюдение на прелетните птици, с което ще се отбележи Европейския ден на птиците.

 

 

 

На укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро ще можете да си направете среща с розово фламинго и пеликани.

„Нощта на прилепите“ ще ви разкаже повече за уникалния свят за тези мистични бозайници на 1 октомври. Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая” обявява 2 октомври за Ден на отворените врати.

В Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей ще им безплатна беседа за богатото биоразнообразие на Бургаския регион, а Природозащитен център „Пода“ традиционно ще бъде отворен за всички любители на птиците.

Ще има и забавна игра в ПланетУМ, в която всеки, решил интересни загадки, ще открие любопитни факти за биоразнообразието в региона.

Ето и събитията по дни: 

„Нощ на прилепите“ на 1 октомври /петък/, от 18.00 часа.

Локация: около външната стена за катерене в ж.к. „Славейков“ до бл. 64 Участниците ще научат интересни факти за прилепите, ще могат да видят изложбата на „Зелени Балкани“ , банерите и мащабни пъзели. 

– 2 октомври, 11 ч. , Природонаучната експозиция на РИМ-Бургас.  Безплатна беседа за богатото биоразнообразие на Бургаския регион.


 

– 2 октомври – безплатна разходка в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая”.

–  2 октомври 11-13 ч. Посещение на Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езер, наблюдение на  розово фламинго и пеликани със специализирана техника.

– 2-3 октомври Посещение на Природозащитен център „Пода“ на Мандренското езеро /вляво от пътя за кв. Крайморие/. 

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.