Анализаторът Слави Василев представи книгата си „Проваленият парламентаризъм“Политическият анализатор и автор в „24 часа“ Слави Василев представи тази вечер книгата си „Проваленият парламентаризъм“ в литературния клуб „Перото“. В нея той дава различен поглед върху състоянието и проблемите на политическата система у нас, родена от приетата през 1991 г. Конституция и всички произтичащи от нея политически реалности.

Преди месец нашумя публикация на Слави Василев във в. „24 часа“ за предимствата на евентуална президентска република. Сега той отново повтори тезата, че този режим на управление не е мит, а е алтернатива, която е пряко свързана със заявките на обществото за промяна.„Политическите събития през последните 6-8 месеца доказват, че парламентаризмът в България не функционира. Човек трябва да разсъждава отвъд приетите рамки и разсъждения“, каза Василев в началото на словото си при представянето на книгата, в която застъпва две тези – провалът на парламентаризма у нас и нуждата нова форма на управление, а именно – президентската.

Анализаторът Слави Василев представи книгата си

Според него няма в България да настъпи промяна без хората да осъзнаят защо тя трябва да настъпи.

Анализаторът Слави Василев представи книгата си

„Добавената стойност на тази книга, е че обяснява проблема на българската политическа система по съвсем различен начин. Темата предизвиква полемика. Аз ще продължа да защитавам тази теза, но истинската ми амбиция и да участвам сериозно и активно в публичните процеси в тази държава“, каза още Слави Василев.

На представянето присъстваха множество политици, общественици и журналисти, сред които и двама министри от служебното правителство – на културата Велислав Минеков, и на земеделието Христо Бозуков. Освен тях гости бяха и актьорът Христо Мутафчиев, конституционният съдия проф. Атанас Семов, Кирил Добрев от БСП и др                

Коментарите са изключени