АПИ: Камионите ще преминават не през Айтоския, а през Ришкия проходДва мобилни кантара измерващи теглото на товарните автомобили са поставени по пътя Айтос- Провадия, съобщава БНР. Това са част от набелязаните спешни мерки за обезопасяването на пътя, след тежката катастрофа на входа на Айтос. При нея загинаха баща и двете му деца.

Мобилните кантари се намират край селата Подвис и Руен.Какви са първите предприети спешни мерки обяснява началникът на отдел „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на полицията в Бургас комисар Неделчо Рачев:

„Продължаваме с контрола на скоростта с мобилни камери за скорост в участъка. Също така са разположени екипи на АПИ, съвместно с екипи на МВР Бургас, които работят с мобилни кантари за контрол на теглото на преминаващите тежкотоварни автомобили.“

Днес областна комисия, в която освен представители на бургаската полиция има и екипи от Държавната агенция „Безопасност на движението“ и Областното пътно управление в Бургас, започна обследване на опасния участък от пътя Айтос-Руен-Провадия.

Очаква се трафикът от тежкотоварни автомобили вече да не преминава през Айтоския, а през Ришкия проход, каза директорът на областното пътно управление инж. Митко Порязов:

„За тежкотоварните автомобили над 12 тона се изготвя проект за организация, с което ще бъде отбито движението. Ще минават по Ришкия проход и 1-6 (т.нар. Подбалкански път) до зимата. След това ще се прецени продължаването на тази организация“.

Коментарите са изключени