„Баща ми бояджията“ с Калин Врачански днес и утре в Софийската операМюзикълът „Баща ми бояджията“  днес и утре на сцената на Софийската опера

На 27 и 28 септември Софийската опера ще представи мюзикъла «Баща ми бояджията». Един от най-обичаните филми на българското кино идва от екрана на сцената. За създателите на филма режисьорът Пламен Карталов писа:„Поклон и уважение към авторите на музиката Петър Ступел и Константин Драгнев, към автора на сценария Васил Цонев, към поета Кръстьо Станишев и към създателите на филма «Баща ми бояджията»,  вдъхновили ме за постановката на първата сценична версия на мюзикъла.“.

За постановката на „Баща ми бояджията“ в Софийската опера беше поканена и репетираше със специална роля Татяна Лолова. Въпреки преждевременната й загуба, тя получи почетно участие в ракурсите на действието на режисурата, за да бъде, макар и за кратко, винаги в духа на спектакъла.

В главната роля ще видим Калин Врачански, а Славчо Пеев  има специално участие.

Всички останали роли се изпълняват от Весела Делчева, Ангел Христов, Мариана Цветкова, Димитър Станчев, Красимир Динев, Силвана Пръвчева, Бисер Георгиев, Николай Петров, Пламен Гранжан, Емил Павлов, Николай Войнов, Александър Георгиев, Георги Джанов, Боян Арсов и др.

Шестте момчета са талантливите солисти на театър „Таласъмче“ с ръководител Димитър Костанцалиев и детска вокална група с ръководител Таня Лазарова. Диригент е Светослав Лазаров. 

Коментарите са изключени