Бивш вътрешен министър: Катуница можеше да събори държаватаИмаше партии, които се опитаха да яхнат протестите в Катуница. Държавата можеше да се срути. Предизборната кампания щеше да спре, заяви бившият вътрешен министър Веселин Вучков по Нова телевизия по повод 10-ата годишнина на бунта в Катуница.

„Да, допуснахме да изгорят две къщи, но в тях хора нямаше. Първата ни задача бе да не допуснем да се влезе в ромските махали и да се осквернят джамиите, каквито опити имаше“, допълни той.„Държавата е длъжник на тези хора от Катуница“, заяви още той. Новината го заварила в родното му село Стоб, Дупнишко в първия му работен ден на поста. Той бе назначен временно на мястото на Цветан Цветанов по време на предизборната кампания за изборите 2:1.

„И точно когато човек си мисли, че всичко ще е спокойно, защото МВР има специфични ангажименти по време на избори, става подобно нещо“, допълни той.

Близките на загиналите момчета Ангел и Павел продължават да смятат, че няма справедливост по случая.

След инцидента държавата се активизира срещу ромския лидер цар Киро. И сега в Катуница се живие по-спокойно, признаха местните.

Коментарите са изключени