Българин в Ню Йорк закла баща си и 12-годишна сестраМлад българин уби собствения си баща и по-малката си сестра в дома им в щата Ню Йорк, съобщават местни медии, като се позовават на властите в американския щат.

22-годишният Майкъл Андреев-младши е арестуван по подозрение в убийство на 67-годишния Майкъл Андреев-старши и 12-годишната София Трусова. Властите са задържали заподозрения, след като бил изписан от Университетската болница в градчето Сиракуза.Разследващите разказват, че в неделя са реагирали на сигнал за намушкване в град Уорън. “Малкото братче вижда и чува нанасянето на ударите с нож. То незабавно бяга от жилището, за да търси помощ. Връща се в къщата, защото знае, че 12-годишната му сестра е все още вътре. Намира я с прободни рани, бяга отново и вече намира един от съседите, който незабавно се обажда на 911”, разказаха разследващите.

На място полицаите открили мъртви Андреев-старши и 12-годишната Трусова. Предполагаемият убиец Андреев-младши бил в предния двор на къщата с дълбока рана на врата. Той бил транспортиран по въздух в болницата, където е опериран и е в стабилно състояние.

Семейството било 7-членно. Майката била на гости на роднини в Русия. Освен сина убиец и загиналата дъщеря бащата Майкъл имал още 3-ма синове – Стефан, Кристиян и 9-годишно момче, чието име не се споменава.

Андреев-младши е арестуван по две обвинения за убийство от втора степен и по едно обвинение за престъпно притежание на оръжие от четвърта степен. Разследващите не разкриват информация за предполагаемия мотив или за събитията, довели до зверското престъпление. Говорителят на полицията в щата Ню Йорк, полицай Джак Келър, заяви пред сайта Law & Crime, че няма повече налична информация. Не е ясно дали Андреев има адвокат.

Другите двама братя Андрееви си взели спешен отпуск, за да се върнат у дома и да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщиха от кампанията на GoFundMe, набираща средства за семейството. “Този акт на насилие е шок за семейството, местната общност в Джорданвил и цялата руска православна общност”, се посочва на сайта на кампанията.

20-годишният Стефан следвал в Американския университет в България, а 18-годишният Кристиян се обучавал в Американските военновъздушни сили.

Коментарите са изключени