Виена затяга мерките срещу COVID-19Кметът на Виена Михаел Лудвиг представи днес нови мерки срещу ковид, които са по-строги от мерките в останалите провинции.

Те влизат в сила от 1 октомври и предвиждат достъп единствено за ваксинирани и оздравели в нощни заведения – дискотеки, барове и клубове. В цялата търговска мрежа стават задължителни маските ФФП2. Разрешава се персоналът да носи обикновени маски.Същите ще са правилата и за всички увеселителни, спортни или културни събития с повече от 500 участници, без значение дали са на открито или в затворени помещения, дали публиката е с определени места или не. На обществените места, където все още ще се допускат неваксинирани с отрицателен тест, например в заведенията за хранене, ще е необходимо тестът да е ПСР.

Михаел Лудвиг заяви, че е добре всички работодатели да изискват от служителите си или да бъдат ваксинирани, или да имат сертификат за прекаран КОВИД, или пък валиден ПСР тест, като добави, че това трябва да реши централно австрийското правителство.

Коментарите са изключени