Военният министър: Ще сме готови с проектобюджета си преди новия парламентМинистерството на отбраната ще е готово с предложението си за бюджет за 2022 година още преди да бъде конструиран новият парламент. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов във Велико Търново, където участва в честванията за 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта.

Според служебния военен министър приоритетът за догодина би трябвало да е превъоръжаването на Българската армия. „Ние имаме съюзнически ангажименти като процент да е 2 % от БВП през 2023 г.. Трябва да се случи, вървим нататък“, каза той.

Панайотов се надявал да бъде продължена тенденцията в държавния бюджет отново да бъдат включени средства за увеличение на заплатите на военнослужещите. „Това е едно доста сложно упражнение, което не зависи само от министъра на отбраната. Трябва да седнем, да разговаряме, да видим какви са приоритетите и да предложим съответно на българския парламент да одобри един бюджет“, обясни Георги Панайотов.

Коментарите са изключени