В Букурещ от днес маските отново стават задължителниНосенето на защитна маска става задължително от днес в Букурещ на оживени обществени места като пазари, тържища, спирки на градския транспорт, търговски площи, както и в превозните средства на обществения транспорт и на работното място, съобщава БТА, позовавайки се на Аджерпрес.

Комитетът за извънредни ситуации на Букурещ се събра на спешно заседание вчера, след като заболеваемостта в столицата за последните 14 дни достигна 4,35 на 1000 жители.Букурещ влезе официално в червен сценарий (заболеваемост над 3 на 1000 жители) от 25 септември, което доведе до въвеждането на някои ограничения. Ресторантите и кафенетата на закрито, както и игралните зали могат да работят с 50 процента от капацитета си, а баровете, клубовете и дискотеките – с до 30 процента.

Кината, театрите и концертните зали също мога да запълват не повече от половината от местата си. На частни събития като сватби, кръщенета и т.н може да присъстват до 200 души на закрито, в конференции могат да участват до 150 души, а в митинги и демонстрации – до 100 души.

За достъп до тези места и събития се изисква задължително представяне на зелен сертификат, удостоверяващ ваксинация срещу КОВИД-19, преболедуване или отрицателен тест. Сертификатът се изисква и от деца над 12 години, напомня сайтът Хотнюз.

Коментарите са изключени