В Гърция ще бъдат разследвани сайтове, от които се отправят антиваксърски призивиГръцкият министър на гражданската защита Панайотис Теодорикакос нареди днес да бъдат разследвани сайтове и профили в социалните мрежи, които разпространяват невярна информация за КОВИД-19, както и насърчават отказ от ваксинация и неподчинение на мерките за здравна безопасност, съобщи в. „Катимерини“, предаде БТА.

Заповедта е изпратена до началника на Отдела за електронна престъпност Василис Папакостас на гръцката полиция с инструкции всички страници и групи в социалните мрежи, за които се подозира, че разпространяват информация, представляваща риск за общественото здраве, да бъдат изпратени на прокурор.„Трябва да разследваме кой се крие зад тези страници“, каза той пред телевизия „Антена“.

Теодорикакос също се позова на конкретна измама, при която на потребителите се казва, че срещу заплащане те могат да бъдат защитени от всякакви правни последици, произтичащи от нарушения на правилата за защита от коронавируса.

Коментарите са изключени