Глобяват 850 000 лева пловдивската община за транспортния проектМотивите са много общи, ще ги обжалваме, твърди зам.-кметът Тодор Чонов

С 850 000 лева е санкционирана пловдивската община по транспортния проект в частта за електронно-билетната система, съобщи пред 24plovdiv.bg зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. Глобата е наложена от управляващия орган – регионалното министерство. По думите на Чонов мотивите не са много конкретни и затова ще ги обжалват в 14-дневен срок.

Транспортният проект беше реализиран през 2016 г. и всички средства в размер на 20 млн. лева бяха платени на испанската фирма „Индра“ за внедряване на електронно-билетната система. Тя обаче и досега не работи.

„Много е обширно, общо, липсва конкретика. Посочва се, че някои от функциите не са били в пълния си капацитет. И затова не искам да влизам в повече подробности. Почти по всеки европейски проект се случва подобно нещо. Юристите ни подготвят обжалване на това решение и ще го внесем в законовия срок“, каза зам.-кметът.

В случай, че протестът на пловдивската община не бъде уважен, глобата ще бъде платена от бюджета.

Коментарите са изключени