Дават 1,3 млн. лв. за детско-юношеския спорт в СофияНад 1,3 млн. лв. отпуска тази година Столичната община за подкрепа на проекти за развитие на детско-юношеския спорт и физическото възпитание.Общинското направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности”, ръководено от зам.-кмета по образование и култура на София Мирослав Боршош, финансира над 200 проекта в областта на здравословния начин на живот, двигателна активност, спорт и младежки дейности.

Дават 1,3 млн. лв. за детско-юношеския спорт в София

По програмата за развитие на детско-юношеския спорт са финансирани с 900 000 лв. 92 проекта на спортни клубове. Става дума за подготвителни лагери на детско-юношески школи, участия в държавни и международни турнири, закупуване на спортна екипировка за деца и наем на спортни съоръжения.

Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта дава възможност на училища и детски градини, районни администрации и малки населени места да представят проекти за здравословен начин на живот, превенция на агресията и насилието, начално въвеждащо обучение по различни видове спорт и събития със свободен достъп до спорт за всички възрастови групи. Тази година програмата подкрепи с 420 000 лв. 129 проекта.

Продължава и изграждане на спортни зони със свободен достъп в кварталите. Тази година нови стрийт фитнес съоръжения ще има в районите “Люлин”, “Искър”, “Възраждане”, “Подуяне” и “Младост”. Преди началото на учебната година са изцяло обновени и две спортни площадки в дворовете в 33-о и 127-о училище. Инвестициите в спортната инфраструктура тази година надхвърлят 400 000 лева.

Коментарите са изключени