ДАНС от сутринта в КЕВР и в борсата, снимат им документиОт сутринта служители на ДАНС са в Комисията за енергийно и водно регулиране, но не са нахлула. Те искали документи, а от КЕВР им ги снимали. Агентите и в момента са в енергийния регулатор, тъй като документацията, която им приготвят, не била в малко количество.

От КЕВР заявиха, че в комиисията е спокойно, няма напрежение.Вероятно искането на документи е свързано с високите цени на електроенергията и борсовите сделки. По закон КЕВР лицензира търговците на ток, а отскоро и на газ, а и депутатите й възложиха разследващи функции на търговията на борсата.

В Българската независима енергияна борса (БНЕБ) те са дошли с писмо, с което изискват също документи. Предоставят им се. Нищо по-различно от преди не е, те искаха информация и миналия и по-миналия месец, казаха от борсата.

Да припомним, че агенцията за национална сигурност от август се занимава с високите цени на електроенергията, нейни агенти бяха в БЕХ, министерството на енергетиката, НЕК, ЕСО, БНЕБ.

На проверката присъстват и полицаи. Полицията само оказва логистична подкрепа, заявиха неофициално от МВР.

Очаквайте подробности.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Коментарите са изключени