Двама българи задържани в Гърция заради нелегален внос на 30 тона бензинДвама българи са задържани в Гърция за нелегален внос на 30 тона бензин. Незаконното гориво е открито при проверка на товарен камион, съобщи БНР.

Тежкотоварен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка по магистралата Комотини-Ксанти. В тази отсечка по посока Солун проверките на полицията са постоянни, тъй като от там преминава нелегалният трафик на мигранти.Полицията е открила в камиона скрити туби с 30 тона бензин, внесен от България. Разследването показва, че горивото е предназначено за бензиностанции в Северна Гърция. Според официални документи камионът е транспортирал плодове.

Местните медии съобщават, че шофьорите са български граждани, които са арестувани от полицията на Комотини и са предадени на прокуратурата. Срещу тях са повдигнати обвинения за нелегален внос на акцизна стока и фалшифициране на официални документи.

Полицията не съобщава през кой граничен пункт е внесена нелегалната стока.

Разследва се също движението на камиона през граничните пунктове в последните месеци и фирмата, издала нереалните документи за трансфер.

Коментарите са изключени