Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. ТърновоДвама млади лекари – д-р Александър Милошев и д-р Мартин Стефанов се включват в екипа на общинската Специализирана белодробна болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Общинското лечебно заведение бе пред затваряне заради липса на медици. Шефката и общината се обединиха в атрактивна оферта за привличане на лекари – 4000 лв., общинско жилище и специализация. Кампанията даде резултат, а днес кметът Даниел Панов прие първите двама нови в екипа на „Д-р Трейман“. „Благодарих им, че избират старопрестолния град, за да лекуват пациентите и да се развиват в областта на медицината“, написа във фейсбук Даниел Панов.

33-годишният д-р Александър Милошев е родом от Босилеград. Завършва медицина в Ниш, но вместо в Сърбия той ще практикува хуманната професия във Велико Търново. Д-р Милошев ще специализира пулмология в белодробната болница „Д-р Трейман“.Д-р Мартин Стефанов също подсилва лекарския екип в лечебното заведение. Родом е от Варна, като избира Велико Търново, за да специализира пневмо-фтизиатрични болести  и да се грижи за пациентите в лечебницата.

Д-р Александър Милошев разговаря с Даниел Панов в кабинета му

Д-р Александър Милошев разговаря с Даниел Панов в кабинета му СНИМКА: Община Велико Търново

Включването на двамата млади лекари в колектива на общинската белодробна болница е много важно за пълноценната 24-часова грижа за пациентите, ще намали натоварването на останалите медици и ще повиши допълнително качеството на здравните услуги, свързани и с лечението, и с диагностиката.

Към лекарския екип от тази седмица се присъедини и опитният лекар д-р Емил Сергев – специалист по вътрешни болести. Съвсем скоро своята специализация в лечебното заведение ще започне и още един млад лекар от Стара Загора.

Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ разполага със свободни позции за лекари и предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България – средната лекарска заплата надхвърля 4000 лева, осигурен е пълен пакет от социални придобивки, а за медици от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени общински жилища. Болницата е база за специализация, пипомнят от общината.

Коментарите са изключени