До декември ремонтират ул. „Първа българска армия“ в СофияРемонтът на ул. „Първа българска армия“ е един от големите обекти, които изпълняваме тази година. Това е много знаково трасе за „Орлондовци“ и тази реконструкция е част от нашата политика за инвестиции в кварталите. Вече част от трасето е пуснато. Очаквам до началото на декември да приключат дейностите. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на ул. „Първа българска армия”.

Ремонтът започна през лятото едновременно в два участъка – от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. „София“ до ул. „Мара Бунева“.„Довършва се работата по бул. „Тодор Каблешков“. На бул. „Цар Борис III“ знаете, че дейностите ще продължат и през 2022 г. Там имаше забавяне, надявам се, че то ще бъде наваксано, защото иначе ще се налагат санкции“, обясни Фандъкова.

На въпрос как ще коментира предложението за повишаване на цената за репатриране от 60 на 105 лв., а санкцията със скоба – от 30 на 60 лв., тя отговори, че трябва да чуе аргументи. „За мен е важно да продължим програмата за разширение на зоната, защото там, където има такава, хората имат място да паркират. Живеещите в центъра настояваха за удължаване на работното време на синята зона и това е едно от предложенията, внесени в СОС. И най-важното – да се ограничат паркоместата нза институциите, включително и за Столичната община и никой да не паркира безплатно – както гражданите си плащат, така и институциите трябва да го правят – министерства, агенции, парламент“, обясни Фандъкова.

Относно сигнал, че след като личен лекар с кабинет в 9-а поликлиника е починал, документите на 2000 негови пациенти са оставени в коридора, тя уточни, че районният кмет е сезирал полицията. Всички документи са прибрани. Директорът на поликлиниката е напуснал и тя в момента е без ръководство. Лекарят, който е замествал колегата си, ще понесе отговорност, защото това са документи с лични данни, обясни Фандъкова.

Коментарите са изключени