До дни Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова



Инициативният комитет, който ще издигане кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори е „готов и ще бъде обявен през следващите дни“. Това съобщи пред журналисти в Шумен Йотова, цитирана от БТА. Тя бе е в града за честването на 165-ата годишнина на едно от първите читалища в България – шуменското „Добри Войников“.

Ние ще бъдем кандидат-президентска двойка на инициативен комитет, в който пожелаха да влязат много хора. „В БСП в момента също вървят номинации. Чакат се конференциите на областните съвети. Моята информация е, че ние получаваме доверието на българските социалисти. На много места вече сме номинирани и има решения за нашата кандидат-президентска двойка. Оттук нататък ще следваме всички срокове и правила, определени от закона и ЦИК“, отбеляза Йотова.



„Не деля хората на това от кои политически сили са. Ние получаваме подкрепа от много български граждани от най-различни съсловия, професии, от различни населени места, достойни хора. Ние сме изключително горди за това, че те застават зад нашата кандидатура, не само, че ни имат доверие и декларират, че ще гласуват за нас. Те искат с тяхната подкрепа и с тяхното лице да направим нашата кампания и да спечелим изборите, нещо което ценим изключително много“, каза Йотова в отговор на въпрос на репортер на БТА.

„Гледам изключително сериозно на всяка конкуренция. Чакаме и другите кандидат-президентски двойки. Надявам се в тази много трудна парламентарна и президентска кампания да имаме достатъчно време да спорим в добрия смисъл на думата, да имаме дискусии, всеки да изложи своята визия, усещане и поглед за това как трябва да се развива страната в следващите години“, посочи Йотова.

„Президентската институция по Конституция е много важна, защото това е единствената институция, която има право и е възможно да разговаря с политическите партии и други институции, без това да се счита за пристрастност, когато трябва да се търсят добрите решения за България. Нека да видим и какво ще предложат нашите колеги. Отнасям се изключително сериозно към бъдещите ни опоненти. Надявам се за един нормален диалог. Последното нещо, което искам, е да се повтори картината от последното Народно събрание“, допълни Йотова.

„Ако президентът е критикуван за нещо много сериозно от опозицията през последните четири години, е точно за битката му да имаме нормална съдебна власт в страната, каквато искат европейските ни партньори, каза Йотова в отговор на друг журналистически въпрос, свързан с това дали има нападки от Лозан Панов към президента Радев. „От какво конкретно е продиктувана реакцията на господин Панов нямам какво да ви кажа, не зная и нямам как да го коментирам, още повече, че не се познавам с него“, каза още Йотова.

Коментарите са изключени