ДПА спечели наградата „Максим Минчев“ на ЕАНА за качествена информационна агенцияЕвропейският алианс на информационните агенции (ЕАНА) съобщи, че присъжда наградата „Максим Минчев“ за 2021 г. на заместник-главната редакторка на ДПА Анте Хомбургер за проекта „ДПА инфоканал“, предаде БТА.

Наградата на ЕАНА носи името на покойния Максим Минчев, бившия генерален директор на Българската телеграфна агенция, „който бе голям приятел и важен член на общността на ЕАНА, винаги широкоскроен и насърчаващ прогреса и консенсуса“, заяви в комюнике организацията.Призът се присъжда на информационни агенции, отличили се с качеството на работата си.

„ДПА инфоканал“ е система за ранно предупреждение на редакциите в медиите. Всички потребители получават в реално време информации и актуализации за водещи новини и новини в развитие, дори преди да бъдат публикувани в емисията на германската агенция.

Анте Хомбургер ще получи награда от 1000 евро, символичен подарък и официална диплома за наградата „Максим Минчев“, подписана от председателя на ЕАНА.

Коментарите са изключени