Еди Рама: Думата разширяване се използва все по-малко в ЕСВ ЕС думата разширяване се използва все по-малко, заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от МИА.Смятам, че става все по-ясно, че разширяването и членството в ЕС на Западните Балкани е все по-малко реторика на Европейския съюз.

Разширяването е дума, която все по-малко се използва със страстта и волята, с която се използваше преди няколко години и няма съмнение, че на процеса на разширяване ще му трябва повече време, затова ЕС трябва да включи Западните Балкани в общите дела, заяви Рама на седмия форум в Тирана за инфраструктурни връзки между страните от Западните Балкани и Европа. Той каза това след срещата на върха ЕС- Западни Балкани, която се проведе в Бърдо при Краню, Словения, на 6 октомври.

С цел приближаване на Балканите към ЕС, според албанския премиер, е иницииран процесът „Отворени Балкани“, който не противоречи на Берлинския процес, а е анекс към него, добави БТА. Рама каза, че инициативата „Отворени Балкани“ е инспирирана от Берлинския процес и е естествено развитие на Берлинския процес./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени