Заличават родители от регистъра на приемните семейства, търсят новиАгенцията за социално подпомагане заличава от регистъра на приемни семейства тези от тях, в които не са настанявани деца за дълъг период от време и нямат мотивация да бъдат приемни родители.

През август са заличени 24 такива семейства. В същото време продължават да се търсят нови приемни родители поради недостиг в някой от областите на страната.От регистъра на приемните семейства АСП, която изпълнява проекта „Приеми ме“, заличава и тези, които независимо че са дълготрайно незаети, отказват да променят заявения профил за дете, което да отглеждат.

Очертаната тенденция е причина, към края на август, в страната да има 480 незаети приемни семейства при 1909 регистрирани. Затова екипът на проекта набира нови кандидати за приемни родители съобразно нуждите на отделните области.

В момента е в ход кампания в област Шумен. Там се търсят нови 11 професионални приемни семейства. Професионалните приемни родители се назначават на граждански договор за срока на настаняване на децата.

За едно дете получават 150% от минималната работна заплата, за 2- 160, а за 3 и повече – 170 процента от минималната заплата./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени