Застреляният Тинето излязъл от затвора през 2018 г.На 14 февруари 2018 г. е излязъл от затвора убитият днес в София Георги Христов-Тинето. Той е бил пуснат предсрочно от състав на Софийския градски съд под председателството на съдия Емил Дечев. Прокурорът Валентин Кирилов е бил съгласен Тинето да бъде освободен предсрочно.

Мъжът е излежавал 14-годишна присъда за убийство от 2002 г. Тогава при грабеж на 18 февруари в Харманли Тинето и двама негови другари – Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев, ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева. Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя, ранява още двама души и бяга.Задържан е през 2007 година в Испания. През 2012 г. влиза в затвора с присъда от 14 години. От нея е приспаднато времето, което мъжът е излежал в кралството. След като е пуснат предсрочно, съдът му е наложил пробационен надзор със срок от 2 години и 1 месец, колкото е бил остатъкът от присъдата му. Той е изтекъл на 24 март м.г.

Христов беше разстрелян тази сутрин пред фитнеса на стадион „Георги Аспарухов“, а близо до мястото беше открита опожарена кола.

Коментарите са изключени