За втори път болен адвокат отложи делото за побоя над Слави АнгеловЗа втори пореден път делото срещу подсъдимите за побоя над Слави Ангелов се отложи заради неявяване на адвокатите им. Във вторник защитникът на Георги и Никола Асенови – Мариана Тодорова, не дойде заради контакт с болен от COVID-19. Съдия Лилия Георгиева я задължи да представи PCR тест и назначи резервен адвокат на младежите.На миналото заседание в началото на юли заради заболяване отсъстваше и адвокат Траян Георгиев, който защитава третия подсъдим Бисер Митрев. Следващото заседание е насрочено за 18 октомври и трябва да бъдат разпитани свидетели, сред които и полицаи, участвали в разследването.

Георги и Никола Асенови бяха пуснати под домашен арест в средата на юли след 16 месеца задържане под стража. Бисер Митрев е на свобода с парична гаранция от 1 г. Процесът се насрочва всеки месец и се очаква да приключи скоро на първа инстанция в Специализирания наказателен съд. Разпитани са десетки свидетели, предстоят и показания на вещите лица, които работиха по доказателствата за участието на тримата в побоя над главния редактор на “168 часа”.

Слави Ангелов беше нападнат и пребит пред дома си на 17 март м.г. Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев бяха арестувани месец по-късно, а разследването приключи в края на 2020 г. Освен за нанасяне на средни телесни повреди на журналиста тримата са подсъдими и за притежание на кокаин, както и за престъпно сдружение за побои. (24часа)

Коментарите са изключени