Зуека: И най-големия си враг не бих обидил така, както мен мастити художнициСвиква се, от 31 години хората пишат за мен. Но е обидно, имаше такива определения, и то от големи художници, академици. Определения, които не бих казал дори на най-големия си враг, ако има такъв. Всеки да си греда работата. живеем в пазарна икономика и всеки продава. Живея в нета, продавам там.

Така Васил Василев – Зуека коментира реакциите на неговите картини и атаките от мастити художници. Рисувам състояния, уточни актьорът, който вече се прехранва от картините си.Мисля си, че българският избирател винаги трябва да има едно наум кой какво му предлага. Всяка партия предлага свои хора, избирателят трябва да проучва тези хора. Това каза още Зуека пред Нова тв.

Как да няма връзка с политиката махането ми от България – 31 години преход! Това възкликна той и обясни пред водещата на Нова тв Лора Крумова, че е очаквал много по-голяма промяна в страната.

„Това е един смислен човешки живот – 30 години, и когато виждам колко трудно се движат нещата в България и че има хора, които не позволяват те да се случат, това е една от причините“, коментира още той.

Спокойствието на Европа е моята основна причина. във всяка друга страна законите се спазват, повтори Зуека думите си от разтърсващото интервю за „24 часа“, в което за първи път разкри, че се е изнесъл от държавата.

Има натрупване, което ковид кризата някак преля, затова се взеха скорострелни решения, иначе процесът траеше 4 години, обясни още Зуека как с жена му Ани са стигнали до премесването.

Не се страхувам за дъщеря си Девина, която .остава, тя е толкова космополитна. Едновременно сега се занимава с 8 неща винаги съм й завиждал за това, коментира той решението на голямата си дъщеря.

При нас с Ани нещата не са сякаш сме бегълци, както се хейти, ние продължаваме да работим в страната – сега съм в телевизията, в този момент се открива изложбата с мое участие, коментира актьорът, който вече се издържа от картините си. Продължаваме да се вълнуваме, естествено, че ще гласуваме. Живеем в ЕС, просто „преместихме пералнята“, както казва дъщеря ми Девина, допълни той.

Ако кажа на милион и половина, които гледат в момента, всички ще разберат къде точно живея. Защо? На хората им писна от тази работа, месец и половина се занимават с мен.

Аз живея в „Зона Б 5“ и ако ми дойдат милион и половина на гости ще се притесня, ти обаче в чужбина защо криеш, настоя Лора Крумова. Не крия, просто няма смисъл – границите са отворени винаги съм бил на път, това не е най-важното, не издаде Зуека адреса си.

Изложбата се открива тази вечер в академия „Тесла“, участват 10 автори. Много се вълнувам да съм сред тези хора, трогнат и дори шокиран бях, като ме поканиха, не мислех, че съм на този етап, призна той. 

Тук в Европа няма значение, че съм самоук, но не смятах, че моите картини вече са на едно ниво с техните, останалите участници са прекрасни.

Имаме мерак изложбата „Любов на стативи“ да се превърне в пътуваща, обяви Василев. Необичайното е, че картините не са наредени по стените, а на стативите.

Коментарите са изключени