Илияна Йотова: Искам да съм част от мнозинството, което ще даде гаранции на хората за стабилно правителствоМоята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати, казва вицепрезидентът„Има нещо много хубаво, което наблюдавам последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто наблюдават, а са дейни участници в събитията тук и се опитват да дадат от своя опит навън. Тези хора дори съветват децата си да се върнат тук и да помагат за развитието на страната ни. Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, независимо какъв пост заемам и ще заемам и занапред – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от векове насам.

Моя отдавнашна мечта, готова вече и като проект, само трябва институциите да го направят – това е създаването на Български културен институт.

Защото това е пътят на връщането на позициите на държавата ни зад граница“. Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе специален гост в празничното издание на „12+4 „.

По думите на вицепрезидента след това, което се случва и с краха на 46-ото Народно събрание, тя е оптимист, че политиците у нас трябва да започнат да си говорят:

„Определено оптимист съм. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори. Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след толкова тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да бъда част от това мнозинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях. Така че държавата да върви напред и да се развива – и чрез икономиката ни, чрез Плана за развитие, и че тези стъпки ще ги правим заедно с хората. Смятам, че следващите месеци България може да постигне много. Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли“, заяви още Йотова.

Илияна Йотова посочи, че

много скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидатпрезидентска двойка за предстоящите избори.

„Очаквам да има различни кандидатпрезидентски двойки, аз не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати и разбира се, че ще направим най-добрата кампания. Като се надявам да има и добри дебати. Това ще бъде много сложна кампания – всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори две в едно – така се реши, за да не се харчат излишни пари. Това е за мен доброто решение. С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока“, посочи още пред БНР вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

По думите ѝ е много важно какво правим в най-скоро време с Плана за възстановяване и устойчивост и с комплекса „Марица Изток“.

Коментарите са изключени