Кацаров награждава директора на РЗИ-Монтана д-р Елена Борисова и лекар от БерковицаМинистърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награждава директора на РЗИ- Монтана д-р Елена Борисова за добри резултати в борбата срещу разпространението на коронвируса,за усилията да се осъществява успешно имунизацията в област Монтана. Грамотата й бе връчена от областния управител Валери Димитров днес. Тя прие отличието с особена благодарност и изключителна признателност. Д-р Борисова представи и своя екип и им благодари за професионалната ангажираност. „Надявам се – каза тя, и съм убедена , че и занапред ще работят със същия дух и ентусиазъм“.Награда за своята активност, отговорност и вежливост получи и общопрактикуващият лекар д-р Иван Иванов от Берковица. Близо 300 от неговите пациенти са ваксинирани с две дози от листа с 1400 души. Докторът има 22 години стаж- грижи за болните, бил е интернист във вътршено отделение на берковската болница и след това 2 години в поликлиниката.

Имаме готовност да реагираме бързо и да изпращаме мобилни екипи за ваксинация““, заяви областният управител на Монтана Валери Димитров. Той подчерта, че са имунизирани неговото семейство и по- голяма част от екипа на областната администрация.

Според д-р Борисова досега са ваксинирани персоналът на социалните домове, в Добри дол има едно положително лице. Учителите са тествани като от 550 педагози няма нито един заразен с Ковид – 19 инфекция.

Създават се Ковид зони в област Монтана, където ще се отпускат безплатни лекарства за домашно лечение на заразените, съобщи още д-р Елена Борисова. Те ще сключат договор със здравната каса. Центровете ще бъдат в Сити клиник „Свети Георги“- Монтана, ДКЦ 1 , в две лекарски практики в Лом и в МБАЛ „Д- р Стамен Илиев“.

Коментарите са изключени