Кметът на Добрич: Почитаме не толкова златния медал, а духа на Стойка КръстеваЗлатната медалистка по бокс от олимпиадата в Токио Стойка Кръстева и треньорът по бокс и учител по спортна подготовка в Добрич Стефан Петков бяха удостоени с отличията „Почетен гражданин на Добрич” на тържествената сесия на Общинския съвет на 25 септември – Деня на Добрич.

„Историята на Стойка Кръстева, нейната борба да продължи в трудни моменти е изумителна. Днес празнуваме не толкова нейния златен медал, а духа на тази жена и нейния първи треньор. Те не се отказват, не прекланят глава пред трудностите. Стойка Кръстева и Стефан Петков доказаха, че онзи българки дух и българската непримиримост към неправдите са все още живи. Това, което трябва да направим, е да е поучим, да потърсим силата, която те са намерили, да превърнем всичко това в положителна енергия, да спечелим, да победим” – каза в тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов.„Искам да благодаря за това признание. За мен е огромна чест след толкова време отново да се върна в родния си град, да прославя както България, така и Добрич.

Щастлива съм, че съм тук сред вас, че уважавате този дългогодишен труд, който не е само мой, а и на много хора, които стоят зад мен. Тук в този момент искам да изкажа своите огромни благодарности към моя първи треньор Стефан Петков, който ме откри, който ме научи и ми даде сили да проходя в бокса, който до последно вярваше в успеха ми. Искам да изкажа благодарност на всички учители, които ме направиха човека, който съм днес. Благодаря на всички българи за подкрепата по време на Олимпийските игри и след това. Моят апел е да си подадем ръка, за да се справим с трудностите в името на България” – заяви Стойка Кръстева.

Стефан Петков, който е подготвил двама олимпийски шампиони – Юлиян Строгов и Стойка Кръстева,.благодари на своите състезатели и на първия си треньор Коста Маринов.

Коментарите са изключени