Косовският премиер свиква спешно Съвета за национална сигурност тази вечерВътрешният министър на Сърбия Вулин: За война е достатъчен един будала

Премиерът на Косово Албин Курти свиква спешно заседание на Съвета за национална сигурност заради проблемите в Северно Косово, които продължават шести ден.Косово въведе реципрочна мярка за въвеждане на временни номера на леките коли, които са със сръбска регистрация.

Днес три сръбски военни хеликоптера кръжаха над границата с Косово, след това бе съобщено, че сръбски танкове са се отправили към границата.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин обясни в телевизионно интервю, че хеликоптерите имат право да летят където и да е на територията на Сърбия.

„За мир са нужни поне двама, а за война е достатъчен един будала, и се плаша, че този будала го имаме от другата страна. Седи в Прищина и отговаря на името Курти“, допълни Вулин.

„Хората, които управляват Прищина са големи кукувици и от тях можете да очаквате всичко. Сърбия знае какво иска и още по-ясно – какво не иска“, обясни вътрешният министър.

 

Коментарите са изключени