Криминалисти откриха канабисови насаждения, задържани са двама мъже и женаВ изоставен земеделски имот в село Делейна служителите на реда установили 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см. Разследващите извършили претърсване в намиращ се в близост частен дом, обитаван от 45-годишен жител на селото, и там открили химически препарати, ползвани в растениевъдството.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа за съпричастност към незаконно отглежданите растения според първоначалните данни. По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство, съобщава МВРОще канабисови насаждения криминалисти открили в необитаем двор на частен адрес в селото. На място били установени двама видинчани – 48-годишна жена и 56-годишният й съпруг, в момент на извършване на дейности по отглеждането на растенията. Иззети са 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът е служител на гранична полиция.

Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР-Видин, дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР и следовател. Съпрузите са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано следствено дело по описа на окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Видин.

Коментарите са изключени