Крум Зарков: БСП стои зад Румен РадевБСП стои зад Румен Радев и го показа през целия му мандат. Днес Иьпълнителното бюро на партията излъчи трима представители, които ще са част от инициативния комитет, който утре ще номинира Румен Радев и Илияна Йотова. Надявам се с този ход да сложим край на спекулациите по тази тема. Това заяви Крум Зарков от БСП пред БНТ.

На въпрос защо той не е в инициативния комитет, който ще издигне Радев и Йотова за втори мандат, той заяви: „Няма нужда да съм в инициативния комитет. Мога да помагам на Румен Радев да спечели втори мандат и като политик, и като гражданин. Смятам, че партията ще бъде представена на достатъчно високо ниво с тези трима наши представители – Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски“.Запитан защо въпреки това в структурите продължават да се номинират други хора, той уточни, че има уставни и формални правила, които трябва да се спазят, но „навсякъде Румен Радев е подкрепян масово“.

„Редовият социалист – хората, от които зависи ннай-много, подкрепят президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. И смятам, че тази подкрепа е доста по-широка, тя е общонародна“, подчерта Зарков.

На въпрос дали отново ще води листата на БСП в Русе, той отговори, че все още не знае.

Зарков определи като „голям гаф“ фактът, че поне трима общински съветници от БСП в София са гласували за кандидатурата на Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на Столичния общински съвет. Зам.-председателят на СОС от БСП Милка Христова вече уточни, че колегите й са се объркали, тъй като в бюлетината е имало само опция за подкрепа, но не и „против“. Затова единственият вариант за глас „против“ е бил пускане на недействителна бюлетина. Дори и без тези гласове обаче Георгиев е щял да събере нужните 31 гласа за избирането му на поста.

Зарков обаче бе категоричен, че такъв тип гласуване на помага на БСП.

Коментарите са изключени