Лекар от Павликени поставил най-много ваксини във ВеликотърновскоОбщопрактикуващ лекар в Павликени е първенец във Великотърновско по брой поставени COVID ваксини. Д-р Пламен Латев е удостоен с грамота от името на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. От началото на ваксинационната кампания той е имунизирал 2 363 лица. Д-р Латев не успя да присъства на награждаването в областна управа, но ще получи грамотата си през следващите дни.

Областният управител Георги Гугучков днес връчи грамота за постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания срещу COVID-19 и на директора на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева за организираните имунизационни екипи на инспекцията. 

Областният управител каза, че в РЗИ работят три екипа за имунизации, които са постигнали отлична организация на работата и са поставили 7143 ваксини.

      До 21 септември в областта са поставени 64 709 дози от препаратите срещу коронавируса, а 33 974 души са със завършен имунизационен цикъл. Това е около 15% от населението на региона.  Най-активни в имунизациите са във Велико Търново – 16.83 на сто от населението е ваксинирано. Следва Горна Оряховица  с 16.39 на сто и Павликени с 14.12%. Най-слаб е интересът в Стражишко, където едва 7.34% са си били ваксини.  

Коментарите са изключени