Магазин на група „Куин“ отваря врати в Лондон за 50-годишнината йОт тениски до китари, подписани от Брайън Мей – магазин на Карнаби стрийт в Лондон ще предлага сувенири за група „Куин“ от утре за петдесетгодишнината й, предаде Ройтерс.

Магазинът „Queen The Greatest“ (Куин – най-великите“ ще предлага тематични сувенири до края на януари. Той е създаден от компанията „Бравадо“ на „Юнивърсъл мюзик груп“. Ще продава също чорапи, чаши, пъзели – всякакви стоки с образа на музикантите, предаде БТА.„(„Куин“) започнаха през 1971 г. и още изнасят концерти и са активни, затова искахме да сме сигурни, че този момент няма да бъде пропуснат без честване във физическо пространство“ – каза Кийт Тейпръл, отговорник за продажбите в „Бравадо“.

Магазинът е разделен на зони, като започва със 70-те години на миналия век. Има пространство, подредено като магазинче за стари вещи – напомняне за времето, когато Фреди Мъркюри и Роджър Тейлър са имали такъв щанд на пазара „Кенсингтън“. Зона за 80-те години на миналия век е посветена на концертите и турнетата. 90-те години са оформени като звукозаписно студио, а следващото десетилетие е представено като щанд за дивидита. Второто десетилетие на този век е представено технологично, за да бъде напомнено, че изявите на групата продължават. В тази зона могат да бъдат закупени китари, подписани от Брайн Мей и палки за барабани на Роджър Тейлър.

Темите ще бъдат музикални. Ще има ограничени издания, включително и плоча с големите хитове на групата. Приходите от тениските със снимка на Фреди Мъркюри са предназначени за тръста на негово име, който е в помощ на болни от СПИН.

Фреди Мъркюри почина от пневмония, предизвикана от СПИН, през 1991 г. 

Коментарите са изключени