Министър Балтова се срещна с авторката на „1000 места, които е добре да видите преди да умрете“Министърът на туризма Стела Балтова се срещна с Патриша Шулц – американската писателка и авторка на световния бестселър „1000 места, които е добре да видите преди да умрете“. Книгата е преведена на десетки езици и са продадени милиони копия.

Патриша Шулц пътува като журналист по цял свят повече от 25 години и публикува преживяванията си в различни списания за пътешествия и пътеводители. Целия си натрупан до момента опит тя влага в тази книга, чието написване й отнема 7 години.Пред своя гост министър Балтова представи възможностите за туризъм в България като открои някои от най-интересните факти за България.

Страната ни е много богата на минерални извори и предлага възможности за балнеолечение, заради което много посетители идват у нас, обясни министърът. У нас е най-горещият гейзер в Европа – в Сапарева баня, който е 103 градуса и най-високият планински връх на Балканите – Мусала, разказа за климатолечението в България. Розовата долина е един от символите ни и затова нашето туристическо лого е роза, а от няколко години България е световен лидер по производство на лавандула. 

Много млади пътешественици избират България за своя дестинация, каза от своя страна Патриша Шулц. По думите й много инфлуенсъри и блогъри от САЩ тази година са избрали Варна и България за своя дестинация. Шулц посочи, че за тях тук е раят, защото имат „целия пакет“ – култура, археология, храна, отношение, при това на много достъпна цена, която им позволява да останат за по-дълъг период от време. Патриша Шулц коментира последната си книга, в която разказва за причините, заради които пътува. „Всеки пътува по различни причини и за мен тези причини са много. Да имаш нещо в сърцето и ума си е едно, но опитай се да го напишеш на един лист, това е голямото предизвикателство“, сподели авторката на световния бестселър, истински пътеводител за пътешественици.

В разговора си с българския министър световноизвестната писателка каза още, че харесва Балканите, но едва сега открива България. Пътуването й до страната ни я е вдъхновило с нови идеи, които да представи и обеща изненади в своя бъдеща книга.

Коментарите са изключени