Министър Георги Панайотов и адмирал Емил Ефтимов участваха в отбелязването на НезависимосттаМинистърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха в тържественото отбелязване на 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново. Това съобщи пресцентърът на военното министерство.

Във военния ритуал за издигане на националното знаме на България и във всички прояви за Деня на Независимостта в града са участвали курсанти от Националния военен университет /НВУ/ „Васил Левски“.Министър Георги Панайотов, адмирал Емил Ефтимов и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов са се включили в традиционното шествие от Архитектурно-музейния резерват „Царевец“ до паметника „Майка България“ в старопрестолната столица и са поднесли цветя в знак на признателност към загиналите във войните за освобождение и национално обединение.

В честванията за 113-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България в цялата страна са участвали представителни формирования на Българската армия.

Коментарите са изключени