Министър Кацаров: Политически саботаж – има разпореждания да не се разкриват Ковид зони



Смисълът е да подобри имунната система на хората, за да предотврати по-тежките и смъртни случаи. Препоръката е за РНК ваксини. „Пфайзер“ е, защото те са най-напреднали в изследванията си за поставянето на тази трета доза. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ здравният министър Стойчо Кацаров за третата доза от ваксините срещу Ковид-19, която вече е позволена и в България.

Тези ваксини са от лекарства, от които има най-малко странични ефекти. Дори само хората над 60-годишна възраст, съм готов да отменя мерките. Много искам да го направя, каза той.



В момента ситуацията е много напрегната, но няма паника и хаос. Създадена е добра организация в цялата страна и засега не сме в критична ситуация. И в момента могат да се изписват безплатни лекарства. За пръв път се изписват медикаменти за домашно лечение при остри заболявания, досега беше само за хронични, уточни министърът.

Виждам някаква политическа намеса и опит за саботаж. Има разпореждания към общини да не се разкриват Ковид зони. Цената на изборите не си струва това, посочи Кацаров.

Здравната ни система е в много лошо състояние – тежко дебалансирана. Дисбалансите могат да бъдат поправени, но изискват законодателни промени, заключи той.

Коментарите са изключени