Министър Комитова не се яви на срещата с пътищарите, те искат оставката йРегионалният министър Виолета Комитова не се е явила на уговорената с представители на протестиращите строителни фирми среща. Това съобщиха фирми то пътния бранш, чиито работници протестират пред МРРБ от сутринта. 

Инж. Георги Златев – член на Контролния съвет на Браншова камара „Пътища“ предупреди, че има опасност пътищата през зимата да останат непочистени.„Освен нашите искания до момента за разплащане на задълженията на държавата, вече искаме този министър, който е министър на строежите и който неглижира един цял бранш, който кани на среща и няма доблестта да слезе на тази среща и да говори с хората, вече искаме и нейната оставка. Този, който я е назначил, този, който я съветва, крайно време да я махне от поста, който тя не заслужава“, каза инж. Георги Златев.

Пътностроителният бранш протестира пред регионалното министерство. Още вчера в съобщение на МРРБ бе разпространена декларация на Комитова, че тя кани на среща в МРРБ днес протестиращите, но само собствениците на фирмите, а не „посредници“, пишеше в съобщението. 

По-рано днес от МРРБ предложиха споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджетите за 2022-ра и 2023 г./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени