Млада двойка издирва кученцето си, превозвач им го изгубилМлада двойка се свърза с редакцията на „24 часа“ със зов за помощ. Ивана Иванова разказа за неприятната случка, при която превозвач губи кучето им. Тя и приятелят й го издирват от вече над 10 дни и се обръщат с апел към всички, които могат да спомогнат откриването му. Ето какво ни написа тя:

„На 18.09. изпратих моето кученце с лицензирана транспортна фирма на име “Балкан Хорн” да пътува от Варна до Лондон. Около 11.30 ч. те го изгубват на Републиканския път Варна-София до село Микре. Спрели са да ядат на Микренското ханче в околността и са изкарали кучетата навън. Пуснали кучето без каишка, когато го вкарват отново в клетката на 5 метра от главния път, след като изрично бяха предупредени, че той не трябва да бъде пускан!По думите на свидетели въпросният шофьор се опитва да го хване, за да го прибере за да продължат пътя, хваща го за лапичката силно за да “го издърпа”…. То изпищява и побягва, пресича главния път на късмет и влиза в селото.

Млада двойка издирва кученцето си, превозвач им го изгубил

Те ме информираха за случилото се 2 часа по-късно, с обаждане цитирам – “ами кучето ти избяга”. Ние с приятеля ми пътувахме по същия път към София да гоним полет и веднага отидохме до село Микре. Въпросната компания отказаха да поемат каквато и да е отговорност и си тръгнаха, защото “гонели час”….. казаха, че ще ми дадат пари за “ново куче”, държаха се нагло и грубо….говореха все едно е някаква стока….. отказаха да ни помогнат с търсенето… и нито един път не се заинтересуваха какво се случва с нас или животинката повече.

Млада двойка издирва кученцето си, превозвач им го изгубил

Вече 9-ти ден и нощ сме в района и издирваме нашето мило животинче, сърцата ни са разбити. Отменихме полетите си и зарязахме всичките си задължения в Англия. Имаме нужда от помощ.

Млада двойка издирва кученцето си, превозвач им го изгубил

На няколко пъти хора го виждат да ходи по главния път в канавките, но не успяват да го хванат…. Ужасно е уплашен и стресиран.

Кученцето ми е порода той пудел, на 1 годинка, цвят априкот към светло русо. Отговаря на името Бенджи. С нашийник е и медальонче с името му на английски. За жалост микрочипът му е поставен в Англия и българските база данни не биха могли да разчетат информацията на него дори и някой да го намери и заведе в клиника.

Разбирам напълно, че моята история не би била приоритет за хората, като се има предвид световната обстановка в момента, но ми писна в тази държава всеки да прави каквото си иска за сметка на другите и никога да не понася последствията си.

Аз съм току-що завършил студент по финанси в Лондон и не се бях прибирала от повече от година в България заради пандемията. Дойдох да видя семейството си за седмица с кученцето ми и това ме сполетя…

Оставям моите имена, телефон за връзка и имейл адрес по долу.

Имена: Ивана Иванова

Телефон: +359 896 773 101

Имейл адрес: [email protected]

Искрено ще сме благодарни, ако има вариант да ни съдействате“.

„24 часа“ се свърза с фирмата превозвач, но оттам отказаха коментар по случая.

Коментарите са изключени